Tips til dig der skal låne penge

I dag findes der en lang række af forskellige lån. Kviklån, SMS-lån, quicklån osv. minder om hinanden, og dækker typisk over et lån uden at der stilles sikkerhed. Det betyder at vilkårene du låner penge på normalt er dårligere end hvis du kunne stille sikkerhed.

Omvendt er det meget normalt at stille sikkerhed i forbindelse med boliglån eller billån, hvilket betyder at renten bliver lavere. Står du overfor at skulle tage et lån, så lån penge, men først skal du læse vores anbefalinger.

Kan jeg spare op i stedet for at låne?

Hvis du skal låne et mindre beløb, så overvej en ekstra gang om det kan vente lidt, så du kan nå at spare penge op i stedet for. Selv om der er kommet nye restriktioner på kviklåns renter, så kan det godt blive et dyrt bekendtskab med en ÅOP på 25%. Låner du 10.000 kr. skal du betale 2.500 kr. hvis lånet varer et år, og det er penge man altid kan bruge på noget andet.

Husk at sammenligne vilkår på lånene

Hvis du har konkluderet at det er nødvendigt for dig at låne penge, så tag dig tid til at sammenligne ÅOP og andre vilkår hos de forskellige låneudbydere., det kan spare dig for nogle udgifter. I dag findes der mange hjemmesider, som sammenligner vilkår for dig. Siderne er ganske gratis at benytte. Det er desuden gratis og uforpligtende at ansøge hos flere lånefirmaer, det er først når du har godkendt et lån endeligt at du forpligtet.

Fortryder du alligevel bagefter, så er det godt at vide at du har 14 dages fortrydelsesret efter at du har lånt pengene. Det gælder for alle kviklån online, jf. Kreditaftaleloven.

Husk at lægge et budget inden du låner

Det er kviklånsfirmaernes pligt at lave en kreditvurdering af deres kunder, men for en god ordens skyld, så anbefaler vi altid at du sikrer dig, at du faktisk kan betale lånet tilbage. Den bedste måde at få overblikket over din økonomi, det er ved at ligge et budget. Med et overblik over indtægter og udgifter, så kan du hurtigt ses om det er realistisk at betale lånet tilbage.

Det er fristende med hurtige penge, men de skal betales tilbage igen. Vi kan derfor ikke understrege nok, at det er vigtigt kun at tage et kviklån. Bliver du en serielåner, så kan det blive svært at betale de lånte penge tilbage, og derfor skal du undgå flere lån samtidig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *