Skræmmende dyk for privatleasing vendte med et snuptag

Den 3. oktober 2017 skete der noget banebrydende for den danske bilbranche. En nyhed som længe havde luret i luften, blev nu rent faktisk aktuel. Denne dag blev nemlig dagen hvor Dansk Folkeparti og Regeringen udskrev en ny lov om registreringsafgiften.

Er du ikke bilentusiast eller som minimum blot bilejer, så skal denne nyhed nok lige udpensles for at kunne forstås. Registreringsafgiften er en afgift, som allerede er medregnet i den pris, som du hos bilforhandleren betaler for din nye bil. Førhen lå registreringsafgiften på 105 % af bilens originale salgspris, hvor afgiften nu falder til 85 %.

Du får her et eksempel: Gik du til en bilforhandler før den 3. oktober 2017, for at købe en Opel Astra, så har du skullet slippe 252.000 kr., hvoraf 116.710 kr. er den pris du ville betale i afgift. Går du i dag til din bilforhandler for at købe en Opel Astra, så kan du nøjes med at slippe 239.010 kr. hvoraf 103.720 kr. er ren afgift. Altså vil ændringen af registreringsafgiften have sparet dig for hele 12.990 kr. ved dette eksempel.

Lækre biler for færre penge

Der er altså ikke noget at sige til, at kommende bilejere havde hænderne langt over hovedet i denne tid. For de der havde tiltænkt sig et køretøj i tidlig “fra-mig-til-mig-julegave”, var der nu plads til langt mere bil for pengene. Formentlig hænger dette også sammen med, hvorfor der i år 2017 blev solgt 24 % flere SUV’er målt op mod år 2016.

Mens den private køber kunne se frem til flere penge at gøre godt med, måtte en anden branche lide herunder. Som et naturligt led i at nye lækre biler blev lettere tilgængelige for den almene dansker, faldt andelen af leasing på biler også. Antallet af privatleasede biler dykkede med hele 69,1 % i perioden fra 3. oktober 2017 og året ud.

Privatleasing i alvorligt comeback

Det er svært at sige hvad der er sket, men leasingselskaberne har på sin vis formået at genskabe formlen for, hvordan man tiltrækker kunder til privatleasing. Til trods for det kæmpe dyk i slutningen af året, så er andelen af nye biler finansieret med privatleasing kun faldet med 2,3 %, hvis man kigger på hele år 2017. Herunder følger en række fordele ved at lease bil til privatforbrug:

  • Du undgår bekymringen om faldende salgsværdi.
  • Leasingselskaber betaler kun hvad der svarer til 39 % af registreringsafgiften. I dette tilfælde kaldes afgiften for “leasingafgift”, og det kommer dig til gode i form af lavere leasingpriser.
  • Du har mulighed for at skifte bil oftere, og derfor altid køre rundt i noget, som du føler dig godt tilpas i.
  • Startbetaling på en leaset bil er ca. 5-10 % af bilens reelle pris. Ved almindeligt bilkøb er startbetalingen ca. 20 %.

Du undgår uforudsete værkstedsudgifter, da disse er leasingselskabets ansvar.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *