Skab en helt særlig stemning i soveværelset

Når det kommer til indretning, er det ikke nemt at vide hvad der er op og ned. Vi kender alle de mange dilemmaer der er forbundet med at se på et rum, som vi er i hver dag, og på en eller anden måde vide, at der mangler noget.  

Her er der en række klassikere, der aldrig fejler. En af dem er den klassiske Matisse plakat. Dette smukke kunstværk kommer med noget, som vi alle kan have brug for. De fine strøg kan noget helt særligt, som vil gavne alle soveværelser.  

Hvorfor lige en Matisse plakat? 

Matisse plakaten kommer med en særlig ro, som er afspejlet i den blå farve. Den er enormt smuk at se på. Noget af det særlige ved netop dette kunstværk er, at det er malet på en måde, som stadig er smuk, selv om det er trykt. Mange kunstværker mister deres glød, når de bliver trykt op, fordi malingen mister sin tekstur og strøgenes form ikke længere kan ses.  

Her er Matisse plakaten perfekt, fordi den ikke bruger så meget tekstur. Der er ikke så meget man går glip af, fordi originalen er lavet, uden at teksturen har betydning for kunstværket. Det smukke ved lige præcist dette kunstværk er stregen og den smukke blå farve. Det er to ting, der gengives godt på print. Derfor er det næsten som at have en original i soveværelset. Den kunstneriske værdi er nemlig bevaret i høj grad.  

Historien om plakaten 

Noget, der altid giver ekstra charme til et kunstværk, er dets historie. Lige præcist det kunstværk, vi taler om her, er noget særligt, fordi Matisse er en mand, der har været med til at ændre kunsthistorien.  

Sammen med bl.a. Picasso, er Matisse en af stamfædrene til ekspressionismen. Denne stilart har langt meget af grunden for den måde, vi tænker kunst på i dag. Ekspressionisme handler nemlig om at udtrykke sig, at fortælle en historie. Før man begyndte at tænke på denne måde, handlede maleri om at gengive det man så, sådan som det var.  

Impressionismen kom og gjorde plads til mere kunstnerisk frihed, og en individuel opfattelse af virkeligheden, men det var stadig virkeligheden maleriet handlede om, ikke kunstneren selv. Dette ændrede ekspressionisterne på og lagde endnu engang grundlaget for en smuk udvikling i kunsten. 

Plakaten i soveværelset 

Du kan bringe denne ånd ind i dit eget hjem. Du vil kunne mærke, hvordan der på en særlig måde vil kunne sprede sig den pionerånd, som man mærker i billedets historie i dit soveværelse. Du vil med et kast med blikket på det kunne blive mindet om det hver eneste morgen.  

Billedets motiv fortæller imidlertid en anden historie. Den smukke kvinde, der sidder krumbøjet og rolig, er perfekt at gå i seng til. Hun rummer den ro, der er nødvendig for at sove godt. Alt i alt kan dette billede komme med noget helt unik og fantastisk til et hvilket som helts rum i huset, men særligt til soveværelset. Sådan kan du sove godt. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *