Realkreditlån

Der er mange, som tager et realkreditlån og det er der da også mange fordele ved. Der er dog nogle særlige ting, som skal være opfyldt før man kan tage sådan et lån. Det gør, at det ikke er alle og enhver der kan vælge at tage denne form for lån og netop derfor er det mere eksklusivt. Som de fleste ved er det også ofte de mere eksklusive former for lån, som er de bedste. Det er nemlig ikke noget, der er for enhver og det i sig selv er en god ting.

Realkreditlån tages med pant i fast ejendom

Det vigtigste, som man skal have for øje når man tager et realkreditlån det er, at man skal have noget fast ejendom før det er muligt. Det er slet og ret sådan, at det ikke er muligt at tage denne type lån hvis ikke man har en eller anden form for fast ejendom. Grunden til dette er, at det er vigtigt, at man kan give en god sikkerhed i lånet. Denne type sikkerhed kaldes også for pant, men lige meget hvad man kalder den er det vigtigt at have. For det, at man har fast ejendom er i sig selv et udtryk for, at man har penge til at betale lånet tilbage. Det er netop det, som banken er interesseret i da de naturligvis ikke er interesserede i at give penge til nogen, som ikke kan betale pengene tilbage.

Et realkreditlån er noget, som man stort set altid optager over minimum 20 år. Det mest udbredte er, at det ikke tager længere tid end 30 år at optage det. Således er det normalt mellem 20 og 30 år, at man optager det pågældende lån. Der findes mange forskellige typer af denne lån og hvad der er bedst afhænger af den enkelte person. Der er nemlig både ting, som økonomi, arbejde og civilstatus, som afgør, hvorvidt man har mest gavn af én type lån eller en anden.

Et annuitetslån er et form for realkreditlån

Et af de mest udbredte former for realkreditlån er et annuitetslån. Det er dette lån, som flest vælger, hvilket gør det til den hyppigst brugte form for lån. Det, som karakteriserer denne type af lån er, at man betaler terminsydelser hele året, som er lige store. I andre typer af lån betaler man af og til ydelser, som varierer fra måned til måned, men det er ikke tilfældet med annuitetslånet.

I starten lige når man har valgt at tage dette annuitetslån vil man som udgangspunkt betale renteudgifter og bidrag til det realkreditinstitut man har. Et realkreditinstitut er et andet ord for en bank, som er et mere udbredt ord, som flere siger. I starten er det altså i mindre grad afdrag på selve lånet man betaler. Grunden til, at man ikke betaler så meget af på selve lånet i starten af et realkreditlån har noget at gøre med renteudgiften. Det hænger nemlig sådan sammen, at renteudgiften den beregnes på en særlig måde. Man beregner renteudgiften ud fra den restgæld man har på lånet på et særligt tidspunkt.

Man kan dog ikke låne hele boligens pris som realkreditlån. 5% skal man lægge som kontant betaling, og de resterende 15% kan man låne som et boliglån. Sidst nævnte har desværre ofte en noget højere rente end realkreditlånene.