Når sygdommen rammer

Når en sygdom rammer i familien, kan det være svært at få hverdagen til at fungere. Der skal pludselig tages en lang række hensyn, og det kan vende op og ned på den velkendte hverdag. En sygdom som demens kan, udover at være begrænsende for den syges daglige gang, også føre til en masse begrænsninger rent praktisk. For eksempel kan det være sværere at få lov til at optage lån, når man er diagnosticeret med sygdommen demens.

Hvad er demens?

Demens er en sygdom, der som oftest rammer ældre. En af de mest kendte symptomer er dårlig hukommelse. Når man rammes af demens, kan man have sværere ved at få hverdagen til at spille. Dette gøres dog kun vanskeligere ved, at man pludseligt får færre rettigheder end før diagnosen.

Demens er karakteriseret ved at være en sygdom, der kommer snigende og langsomt forværres med tiden. Dette betyder også, at den sygdomsramte, især i de tidlige stadier af sin sygdom, kun har få symptomer og derfor fungerer tæt på normalt. Her er den syge i stand til at træffe beslutninger med konsekvenser.

Bliv uafhængig trods demens

Som nævnt kan det være svært at optage et lån, når man er diagnosticeret med demens. Glemsomheden kan gøre, at man har svært ved at huske at betale sine regninger til tiden. Glemmer man for ofte at betale sine regninger, kan man ende i RKI, og så bliver mulighederne for at låne penge endnu dårligere.

En af rådene til den demensramte er, at man bør holde sig selv i gang og sørge for fysisk aktivitet og socialt samvær. Det, at kunne komme ud og besøge sine venner og familie, kan tit være afhængigt af at have en bil. Men billån er svære at tage, når man er registreret i RKI. Dog kan man få hjælp til at optage et billån trods RKI.

Alt i alt er det vigtigt ikke at umyndiggøre den demensramte, og dette kan blandt andet sikres ved at hjælpe dem til at kunne optage et lån.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *