Miljøvenlig opvarmning

Vi skal passe på klimaet og på miljøet. Det kan vi gøre på mange forskellige måder. Det kan gøre i storskala-stil fra statens og industriens side, og det kan gøres fra privatpersoners side. Hvis vi alle sammen lægger os i selen for at forbedre klimaets udvikling, så får det positive konsekvenser.

En af de allertungeste poster, når det kommer til energi, det er opvarmning. Vi bruger store mængder af energi på at opvarme vores boliger og erhvervsbygninger, så hvis vi kan gøre det mere klimavenligt, så er der meget at hente der.

De forskellige opvarmningformer

Der er flere måder at opvarme vores huse på. Nogle af dem er mere klimavenlige end andre. Dem, der belaster miljøet mest, er sådan noget som el-paneler, ældre brændeovne og oliefyr. Dem, der belaster miljøet mindst, er sådan noget som pillefyr, fjernvarme, vind-energi og jordvarme.

Har du mulighed for at benytte en af de varmekilder, så giver det god mening at omlægge til det.

Jordvarme er meget skånsomt

Især jordvarmen scorer højt i forhold til at skåne miljøet. Den dannes ved hjælp af de plusgrader, der altid er i jorden, uden at tage noget fra naturen. Det kan gøres uden at belaste naturen, og det koster stort set ikke noget at have varme på den måde.

Det kræver dog, at du har noget plads på din grund til at få lagt de mange meter rør ned i jorden. Jordvarmen skal være forbundet med husets gulvvarme, så du skal også have lagt jordvarmerør i gulvet, hvis du vil bruge jordvarme.

Det er selvfølgelig nemmere at få lagt ind, hvis du skal bygge nyt hus, end det er at lægge om i et hus, der er ældre.

Et jordvarmeanlæg er temmelig dyrt at få etableret, men når først det er det, så koster det ikke eget mere end den strøm, som anlægget bruger for at køre.

Derfor er jordvarme det bedste både for miljøet og for din pengepung. Læs meget mere om jordvarme på finans.dk. Her anbefales jordvarme som den mest miljø- og klimavenlige opvarmning.

Har du mulighed for at få etableret sådan et anlæg, så er det simpelthen nummer et. Grøn energi er vejen frem, og det kan både private og virksomheder være med til at arbejde for, bliver mere udbredt.

Her må vi løfte i flok, for det er i alles interesse, at der bliver sat målrettet ind på at skåne miljøet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *