Mikrolån

Der findes mange typer lån og lige præcist hvilket lån, som du har brug for, afhænger af hvilken størrelse lånet er på. Skal du foretage et lån af et mindre beløb, kan du tage et mikrolån. Et mikrolån som vi kender dem herhjemme, er med andre ord, et quicklån som normalt bruges til forbrug. Et konkret eksempel på et mikrolån er at hvis du fx. står og mangler en ny mobiltelefon, kan et mikrolån være løsningen for dig.

[adservice-comparison-filter]

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

[adservice-comparison-feed]

Bemærk at rentebetalingen som regel er meget høj på denne type lån og du bør derfor kun få lånet, hvis du har ambitionen og mulighed for at kunne betale lånet tilbage igen inden for meget kort tid. Som regel vil et mikrolån være indenfor beløbsgrænsen 500 til 3000 kr. Så står du og mangler et beløb i denne størrelsesorden lige nu og her og ved du at pengene står klar på kontoen næste måned, har du her en nem og hurtig måde at løse problemet på.

Fordelen ved mikrolån

Fordelen ved at tage et mikrolån, fremfor et større lån, er at lånet ofte tager meget kort tid at godkende. Har du ingen fortid i RKI eller erfaringer som dårlig betaler, vil du lynhurtigt komme igennem godkendelsesprocessen og som regel vil du have lånet på kontoen efter 24 timer. Dette er en kæmpe fordel, hvis man står og mangler et lille beløb lige nu og her. Det kan fx. være til meget nødvendige ting, som mad på bordet eller en lille reparation på bilen.

For at være sikker på at man er hvem man udgiver sig for at være, skal man idag bruge NemID for at kunne optage et lån. Dette fungerer både som et sikkerhedsnet for dig, men også for bankerne og låne virksomhederne. En anden fordel ved mirkolån er de som oftest er billige og nemme at indfrie. Så skulle du have ekstra kapital til rådighed er det nemt at komme af med sit lån. Så det kan bruges som en midlertidig kassekredit udenom din normale bank. Det giver en fleksibilitet og tryghed i dagligdagen at vide at man har den mulighed hvis behovet for akut likviditet melder sig.

Bagsiden af medaljen

Som nævnt tidligere er det meget vigtigt at man har styr på hvornår man kan tilbagebetale sit lån. Dette skyldtes at lånet som regel vil have en rigtigt høj rente, det vil altså sige at hvis du står ved første rentebetaling eller tilbagebetaling, uden at have pengene klar, vil det koste dig dyrt. Det er derfor meget vigtigt at man ved præcist hvornår at man har mulighed for at kunne betale pengene igen, så det ikke ender med at være et uforsvarligt lån. Det er generelt en god tommelfingerregel når man låner penge at skabe sig et overblik eller en plan, så man ved præcist hvor meget det kommer til at koste at låne pengene.