Lån til ombygning eller tilbygning

Når man er kommet til den beslutning at der skal gøres noget ved huset, det kan enten være sig noget ombygning (nyt køkken, badeværelse etc.) eller en tilbygning for at skaffe mere plads til huset, så er der måske mange som ikke er klar over at den investering man laver, godt kan betale sig.

Det at bygge til, anses ofte som en kæmpe opgave, der for mange lyder dyrt, og ikke kan betale sig i længden. Måske de har ret, men hvis du har lidt Gør-Det-Selv mand i dig, så vil en opgave som en tilbygning måske ikke være så uoverkommelig endda. Måske du kan lave det hele selv hvis du har mod til det og ligger inde med noget viden omkring det, men ellers må man hyrer lidt fagfolk til de ting man ikke kan klare selv. Jo mere man kan klare selv, jo mere er der også at tjene til dig selv.

For at kunne finansiere en ombygning eller tilbygning, så kan det ofte være at du skal ud på lånemarkedet for at finde noget kapital. Her skal man godt nok kigge sig omkring for at finde de rigtige tilbud, og man skal ikke springe på det første og det bedste, uden at man har regnet det igennem et par gange, og læst det med småt.

Når man skal i gang så er der en masse ting man skal have med i sine overvejelser, og de variere fra om det er en tilbygning eller en ombygning. En tilbygning kræver blandt andet en byggetilladelse, som skal søges hos Byg&Miljø. En anden ting man skal have med i sine overvejelser er opbygningen af det projekt man skal i gang med. Det er vigtigt at man får lavet det efter bygningsreglementet, og da denne artikel blev skrevet var det lige oppeover at BR 2018 trådte i kraft, så vær lige opmærksom på hvilket bygningsreglement du bygger efter.

Alt efter hvilket projekt du vil i gang med, så kræver det som sagt noget kapital. Der er flere forudsætninger for at du kan låne lidt kapital, og ofte skal du have lavet en ny vurdering af den faste ejendom for at blive godkendt til et lån. Nogle gode råd til hvordan du lige får det sidste ud af ejendommen, som måske gør at du bliver godkendt til lånet for at lave noget nyt. Nogle af de ting du kan gøre er følgende:

  • Få ryddet op så der ser pænt og ordentligt ud, det gælder både inde som ude. Et pænt og tydeligt hjem viser du har styr på det.
  • Har du nogle små projekter der hænger lidt i bremsen, det kunne være et stykke fodpanel der mangler, eller en klat maling du lige mangler at klaret, så få lavet de ting inden der skal vurderes. Det trækker alt sammen opad i den rigtige retning.
  • Vurder om der er nogle tiltag du kan gøre, hvor du tænker at det vil hjælpe til med at hive vurderingen opad. Det kunne for eksempel være at der var nogle farver på væggene, som kunne friskes lidt op, så det ser mere nyt og færdigt ud.

En vurdering af en ejendom til at optage lån, er ikke den samme vurdering som hvis ejendommen skal sælges. Tit ligger den vurdering til at optage lån, en del lavere end ved en salgs-vurdering.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *