Kviklån

Et kviklån er, som navnet antyder, et lån som kan foretages hurtigt og bekvemmeligt. Kviklån tilbydes som regel af internet udbydere og kan optages på få minutter. Kviklån kaldes også mikrolån og går under fællesbetegnelsen forbrugslån. Når man foretager et kviklån, står man ikke til ansvar for hvad lånet bruges på.

[adservice-comparison-filter]

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

[adservice-comparison-feed]

Du kan altså bruge lånet på lige nøjagtigt hvad du føler er nødvendigt. Lån som disse befinder sig ofte i prisklassen 100 kr til 7.000 kr og bruges ofte i forbindelse med en pludselig udgift, som fx. en ødelagt iPhone og et behov for en ny telefon, eller en bil som har brug for en mindre reparation. Lånet kan også foretages i en større størrelse, men her vil der ofte skulle vises dokumentation som fx. lønseddel eller årsopgørelse, som hjælper både låntager og udbyder med at sikre at lånet er forsvarligt.

De kan foretages direkte fra telefonen eller på internettet og giver på denne måde frihed til forbrugerne, men vær opmærksom på at renterne på denne type lån, ofte har en meget høj rentebetaling. Du kan finde rigtig meget og god info på denne side

Fordele og ulemper ved kviklån

Fordelen ved at tage et kviklån er at du får svar på om din ansøgning, ofte indenfor 2 minutter. Derudover er pengene som regel disponible på din konto allerede indenfor 24 timer. Dette giver dig altså muligheden for at kunne låne små penge, virkelig hurtigt og kan altså være en fordel, hvis du ikke har mulighed for at bruge banken. Mange steder kan man foretage et kviklån rentefrit i op til 30 dage og hvis man ved at man har pengene til rådighed efter de 30 dage, kan dette altså være et smertefrit alternativ, til en forhøjet kassekredit.

kviklån

Da lånet går under klassen, forbrugslån, bliver der ikke stillet spørgsmålstegn ved formålet ved lånet og såfremt at du ikke er registreret i RKI eller på anden måde bliver genkendt som en dårlig betaler, vil du opleve at det er virkelig nemt og hurtigt at optage et lån. Essentielt vil det kun tage få minutter for dig at både sende ansøgningen og at modtage endegyldigt svar.

Når dette er sagt, skal man være opmærksom på at hvis man misser en ratebetaling eller deler tilbagebetalingen op i for mange bider, risikere man at det kan blive et rigtigt dyrt lån. Denne type lån har nemlig en meget høj tilbagebetalingsrate, det er derfor vigtigt at have styr på hvornår man har mulighed for at tilbagebetale lånet og herefter prioritere det herefter. Det kan anbefales at ligge en plan eller et budget over hvad der skal ske inden at man modtager lånet, for at på denne måde sikre sig at tilbagebetalingen går som planlagt og at man ikke har lånt mere end man har råd til.

De fleste firmaer kræver kun at du ikke er registreret som dårlig betaler, men andre stiller strengere krav til deres kunder. Undersøg markedet, inden du vælger din udbyder. Læs også vores artikel om forbrugslån.