Kender du nogen med demens? Glæd dem med besøg og blomster!

Demens er en forfærdelig lidelse – både for personen med demens, men også for familien. Vores minder og forstand er noget af det kæreste, vi har, og det er derfor altid svært, når det begynder at vakle.

Hvis man har et ældre familiemedlem med demens, er der stadig mulighed for, at man kan bringe dem glæde på forskellig vis. Nogle gange skal man bare bruge noget inspiration til, hvordan man griber det an.

Husk at komme på besøg – også selvom det kan være hårdt

Når man tænker på demens, tænker man nok oftest på et ældre familiemedlem på et plejehjem eller lignende. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor slemt det er – det kan være, de slet ikke kan kende en, det kan også være, at de sporadisk har svært ved at huske.

Under alle omstændigheder er det en god ide at besøge dem. Det kan godt blive ensomt på et plejehjem, og besøg fra familie og venner er værdsat af langt de fleste. Når man besøger sin familie, er det også rart, hvis man måske kan have noget med, de godt kan lide.

Mange folk elsker blomster – det gælder også ældre

Især hvis man har en bedstemor eller lignende, er der en stor sandsynlighed for, at hun sætter pris på blomster. Blodrød storkenæb er her et godt valg, da det er en køn blomst, som man kan have til at stå i noget tid.

Det kan selvfølgelig være et problem for en dement, hvis de skal huske at vande planter hele tiden. Dette problem kan overkommes med en kapilærkasse, som sørger for at vande for en. Så hvis du skal besøge en ældre, der godt kan lide blomster, så overvej at se efter et kapilærkasse tilbud. Det gør en forskel.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *