Juleaften på budget

December og juleræs er altid hårdt for pengepungen. Det gælder for alle ligegyldig hvor god din økonomi er. Der skal handles ind til julefrokoster, julegaver, pakkespil og juleaften.

Hvis det kniber med økonomien til hverdag, så er julen særligt svær. Det er en god idé at forberede sig i løbet af året. På den måde behøver man ikke at tænke alt for meget på økonomi hen over julen. Det er dog en god idé at lægge et budget og gå efter de billigere alternativer.

Køb gaver på udsalg eller lav dem selv

Den dyreste del af julen er gaverne. Det kan ofte være svært at finde gaver på ønskelister, som passer til ens økonomi. Her er nogle råd til, hvordan du kan overleve julegaveshopping:

  1. Aftal et indbyrdes budget. Snak med dine familiemedlemmer og læg en grænse for, hvor mange penge, I må bruge på hinanden. Budgettet kan fx række til et par billige strømper.
  2. Aftal med din familie, at I giver hjemmelavede gaver til hinanden, eller at I måske kun må give genbrugsgaver.
  3. Du kan også sørge for at gå efter gaverne, når de er på tilbud. På den måde har du mulighed for at give dem det, de ønsker sig.

Lav maden selv

En anden måde hvorpå du kan holde jul på budget, er ved at lave maden fra bunden. Ofte har man en del af ingredienserne i forvejen. Derfor kan man tit lave det billigere selv.

Der er selvfølgelig nogle ting, som man bliver nødt til at købe. Det gælder bl.a. kartofler, chips og and eller flæskesteg. Du kan dog brune kartoflerne selv, i stedet for at købe dem færdiglavet. Det smager oftest også bedre.

Lav din egen kirsebærsovs og spar penge! Det kan bl.a. være en fordel at gøre, hvis du selv har kirsebær i haven. Du kan også lave din egen brune sovs. Ligesom med de brune kartofler, så smager brun sovs også bedre, når den er hjemmelavet.

Som det sidste, så kan du også lave risalamanden selv fra bunden. Det er simpelt nok, og du kan spare en del penge. Når du laver maden selv, så bestemmer du også selv, hvor meget du laver. På den måde kan du sørge for, at der kommer rester. Så kan du strække dit julebudget ud på flere dage i stedet for den ene dag om året.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *