Jagten på den billigste husforsikring

Jagten på den billigste husforsikring

Du får som regel det du betaler for. Køber du for billigt går tingene hurtigt i stykker. Køber du dyrt, betaler du tit overpris. At handle er en videnskab. Billig husforsikring er lidt i begge skuffer. De fleste forsikringer indeholder det samme på tværs af alle forsikringsselskaber. Måden det kan gøres billigere er som oftest ved at samle flere forsikringer samme sted.

Billig husforsikring

Ind i mellem sker det dog at et forsikringsselskab rent faktisk sænker deres grundpris. Det kan der være flere grunde til. Det kan ganske enkelt være del af et reklamefremstød. Billig husforsikring lyder jo godt. Det er oftest den dyreste ting vi ejer og dermed også den dyreste forsikring vi ejer. Billig er altid et godt ord at begynde en handel med. En anden mulighed er også den at forsikringsselskabet simpelthen vælger at dele deres overskud med deres kunder. Nogen selskaber operere med bonusordninger og overskudsdeling, andre vælger at sætte grundprisen ned.

Forsikrings junglen

Når du leder efter nye forsikringer er der mange ting at tage højde for. Det er ikke nok med en billig husforsikring. Du må sikre dig at det gælder alle forsikringerne. Der er også det med mængderabatten. Undersøg om det kan betale sig at samle flere forsikringer samme sted. Det er ikke altid den billigste løsning at samle alle forsikringer. Nogen bilforhandlere har lavet exceptionelt gode aftaler med et bestemt firma, så de kan tilbyde dig en rigtig god og billig forsikring, når du køber en ny bil. Bonusordninger og overskudsdeling er også værd at tage med i beregningen. Ved du at du og din familie er rimeligt skadefrie, kan bonus have en stor betydning på den samlede pris. Overskudsdeling er mest forbeholdt de helt store firmaer. Det er ikke en sikker udbetaling. Den afhænger af regnskabsåret som igen afhænger af landets samlede økonomiske situation. 

Det med småt er altid godt at læse. Selv om de fleste forsikringer er ens på tværs af selskaberne, kan der være små variationer. Det er en god ide lige at sikre sig at det man sammenligner er identiske produkter. Noget der er billigere, kan godt være det fordi det rent faktisk ikke indeholder helt det samme som det produkt der er en anelse dyrere.

At vælge forsikringer fra

Hvis din cykel er et gammelt lig, kan du godt undersøge om den kan trækkes ud af din husforsikring og eventuelt give en nedsættelse på præmien. Børn der er flyttet hjemmefra bør have deres egne forsikringer og er sikkert slet ikke længere omfattet af dine. Undersøg om du har forsikringer på ting du ikke længere ejer. Billig husforsikring er jo ikke i sig selv en god handel, hvis du samtidig betaler for alt muligt som du slet ikke længere ejer. 

Nogen forsikringer er lovpligtige. Andre forsikringer er der ikke krav om at du skal have. Kig dine forsikringer igennem og spørg dig selv om de dækker mere end du har behov for. De lovpligtige kan du ikke komme uden om, men alle de andre er nogen du på et tidspunkt selv har valgt. 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *