Hvordan skal man forholde sig som ældre under covid-19?

Ældre mennesker er som bekendt langt mere udsat overfor covid-19 end andre aldersgrupper er det. Det skyldes et dårligere helbred. Og derfor bør man også ændre sin livssituation en smule. 

I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du som ældre bør forholde sig under covid-19. Du vil for eksempel kunne finde nogle gode råd om, hvad du kan få tiden til at gå med, samt hvordan du skal forholde dig i sociale sammenhænge. Læs med her, hvis det har interesse.  

Lær nye ting 

Det er aldrig for sent at lære nye ting, og en gammel ’hund’ kan sagtens lære nye tricks. På agnesblog.dk og lignende hjemmesider kan du finde en hel del artikler indenfor en bred vifte af emner. Sådan en hjemmeside er helt oplagt at benytte sig af, hvis man er nysgerrig indenfor et bestemt emne og gerne vil lære mere. 

Som ældre under covid-19 har du gode muligheder for at lære nyt på internettet. Så længe du har en internetforbindelse, så kan du faktisk lære alting. 

Måske du altid har villet blive bedre til tysk eller engelsk? Eller måske du endda vil i gang med et helt andet fremmedsprog som russisk eller kinesisk? 

Du kan såmænd også lære nogle lidt mere jordnære ting, såsom hvordan man passer sine planter ordentligt. Eller måske du mangler nogle gode hækleopskrifter? 

Alle disse ting er noget, som du kan finde og lære mere om på nettet. Så længe du kan bruge internettet, så er der ikke den ting, du ikke kan. 

Når du får besøg 

Nu er det godt nok ikke alle ældre mennesker, som kan finde ud af det med internettet og elektronik. Ja, selv mange unge mennesker har en del besvær med det. Og hvad stiller man så op i sådan en situation? Man får naturligvis en til at vise hvordan man gør! 

Du kan for eksempel få dit barnebarn på besøg til at vise dig, hvordan du skal navigere rundt på nettet og finde de ting, som du er interesseret i. Så længe I tager jeres forholdsregler, så burde der ikke være noget i vejen for det. 

I kan for eksempel aftale, at I begge bærer mundbind, og at dit barnebarn har handsker på, imens det er inde i din bolig. På den måde risikerer man ikke at smitte hinanden. 

Man kan som ældre under covid-19 sagtens få besøg. Det kræver blot, at man tager sine forholdsregler. 

Du kan altid snakke over telefonen 

Hvis du har et meget dårligt helbred og virkelig er bange for covid-19, så kan du altid bruge telefonen til at holde dig i kontakt med omverdenen. Det er naturligvis ikke det samme som at mødes i virkeligheden. Men det kan være den bedste mulighed for alle. Dine venner og familiemedlemmer har jo heller ikke lyst til at smitte dig.  

Heldigvis har vi mobilen i dag til at holde os i kontakt med andre. Og hvis du ved hvordan du laver videoopkald, så kan du endda også sætte ansigt på stemmen.  

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *