Hold dig til dit budget når du vil af med din gæld

Har du et ønske om at komme af med din gæld, og vil du gerne gøre noget for at få det til at ske, kan det være, at du fx har prøvet at lægge et budget for dig selv. Ligesom du måske har set det i diverse tv-programmer. Det kan være en god måde at danne sig et overblik over sin økonomi og være sikker på, at der er penge nok til at betale af på sin gæld hver eneste måned. Men det er dog ikke nok bare at lave sådan et budget. Du skal også holde det. Og det er gerne her, de fleste fejler.

Du kan ikke bruge et budget til noget, hvis det holder i en måned

Der er flere af dem, der laver et budget for sig selv med udsigten til at arbejde sig ud af en gæld, der kun kommer til at holde budgettet i en måned eller to. Og er det tilfældet for dig, er det jo ligegyldigt at lave et budget.

Et budget er jo en langsigtet plan, hvor du fx regner med, at en afbetaling på 3.000 kroner til din gæld hver måned kan gøre dig gældfri om fem år. Med andre ord skal du altså overholde budgettet i 60 måneder, hvis du vil i mål, og ikke bare i en eller to.

Lav et realistisk budget

Derfor er det også vigtigt, at du arbejder på at lave dig et realistisk budget, når du skal lave et nyt budget for dig selv.

Det lyder jo godt at betale 15.000 kroner af på sin gæld hver måned, men hvis du så står tilbage med 100 kroner at leve for, holder den jo ikke.

Derfor skal du være realistisk, når du laver dig et budget, så du også giver dig selv en chance for at klare den. For følger du eksemplet med 15.000 kroner til gæld og 100 kroner itl at leve for hver måned, er det klart, at du ikke holder dig inden for dit budget.

Selvom det kan være lokkende med et højt afdrag hver måned, så du er hurtigt gældfri, er det måske bedre med lidt tålmodighed, så du øger chancerne for rent faktisk at gennemføre det. Et godt budget er jo det budget, der rent faktisk bliver overholdt, og som du kan leve ud fra.

Find tilbud på persienner i træ her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *