Forbrugslån

Normalt hvis man foretager sig et større lån, er man nødt til at have en plan for pengene, det kan enten være et realkredit-lån, et hus-lån eller et bil-lån. Når man foretager et lån, er pengene ikke nødvendigvis øremærket til noget specielt. Ved et forbrugslån sætter kun fantasien grænserne, for hvad pengene kan bruges på. Forbrugslån er det man kan kalde en overbetegnelse for en lang række lån, heriblandt minilån, mikrolån, kviklån og hurtiglån.

[adservice-comparison-filter]

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

[adservice-comparison-feed]

Pointen med disse lån er altså, at skabe forbrugsfrihed for alle, som måtte have råd til det og brug for det. Mange steder vil du blive tilbudt en kredit på op imod 6.000 kr og flere udbydere begynder at tilbyde et rentefrit lån i op til 30 dage. Men vær opmærksom, lånet er kun for de mennesker, som er sikre på at kunne betale pengene tilbage indenfor den satte tidsramme. Denne type lån er nemlig meget dyre i renter og du kan hurtigt få et smæk over nallerne, hvis du kommer bagude med tilbagebetalingen.

Til gengæld er det super nemt at tage et forbrugslån, såfremt at du ikke er registreret som en dårlig betaler eller er blevet oprettet hos RKI. Kan du hurtigt og overskueligt optage et lån hos diverse udbydere ved hjælp af internettet og dit NemID. Det tager mange steder kun få minutter at få svar på din ansøgning og i de fleste tilfælde, vil du have pengene udbetalt allerede 24 efter din ansøgning.

Hvem kan få forbrugslån?

Stort set alle danskere kan foretage et forbrugslån. Du vil ikke have muligheden hvis du er registreret i RKI eller på anden måde er offentligt kendt som en dårlig betaler, men hvis ikke, så er der rig mulighed for at kunne tage lån til forbrug. De fleste steder vil man i aldersgruppen 20-22 år, have muligheden for at låne omkring 2000 kr, hvorimod hvis man er imellem 23-80 år, vil man kunne låne op imod 6000 kr. Hver gang ny kredit bliver optaget, vil det maksimale beløb, som du kan låne, stige op til de to grænser på 8000 kr og 12000 kr.

forbrugslånFor at sikre at der ikke bliver foretaget nogen former for snyd i forhold til ansøgningen og for at sikre at andre mennesker ikke kan optage lån i dit navn, bruges NemID til at indhente oplysninger og dig. Det er også på denne måde at udbyderen af lånet, kan se om du er blevet registreret som en dårlig betaler. Det er vigtigt ikke at tage lån, som man ikke kan betale tilbage. Forbrugslån er meget dyre i drift og er ofte meget dyrere end et banklån. Dette skyldtes at lånebeløbet er lavere og dermed er låneudbyderens risiko højere.

Det typiske lån er på imellem 10.000 kr og 50.000 kr, men kan også være på et meget lavere beløb og vil her gå under navnet mikrolån eller kviklån. Skal der til sammenligning lånes op imod milioner af kroner, bør man foretage et realkreditlån. Disse foretages ofte i forbindelse med køb af ejendom.