Facaderens betaler sig

Alle facader udsættes for vind og vejr året rundt. Nogle er mere udsatte end andre, og nogle udsættes endda for hærværk i form af graffiti. Uanset hvad der har forårsaget et skæmmende look, så bør det blive fjernet effektivt.

Graffiti

Det er virkelig ærgerligt at få ødelagt sin facade med graffiti. Det er meningsløst, man bliver tosset og så ser det virkelig grimt ud. Derfor vil vi gerne have det fjernet. Om det er din erhvervsejendom eller hjemme i privaten, så skæmmer det i den grad bygningen.

Der kan være brugt forskellige former for maling til at lave denne graffiti. Nogle lader sig vaske af med vand og sæbe eller brun sæbe. Andre kræver skrappe kemikalier, og atter andre er mere genstridige. Hvad de sidste angår, kan det være nødvendigt at få et firma til at tage sig af. Det kan også blive aktuelt, hvis kunstneren har valgt at dekorere facaden på svært tilgængelige steder.

Væk med graffitien, inden ligesindede føler sig inviterede til at supplere.

Alger, mos og mug

Disse vækster og mikroorganismer gør ikke noget godt for din facade. Hverken æstetisk eller holdbarhedsmæssigt.

Det pynter ikke, at et murværk er spættet med disse vækster, og de kan være ret svære at få bugt. Det kræver både knofedt og tålmodighed. Desuden holder de på fugten, og konstant fugt er er murværks største fjende. Murværket bliver nemlig porøst og smuldrer stille og roligt inde bagved væksterne. Når det bliver frost, fryser fugten, og murværket slår revner.

På alle måder er det vigtigt at bekæmpe disse uønskede vækster. De skal ikke sidde på murværk.

Udtræk fra murværket

Der kan trænge kalk, salpeter, salte, rus, betonslør og lignende ud og sætte sig på murværket. Det ser bestemt heller ikke kønt ud, og det kan gøre skade på muren.

Disse mineraler osv. skal også gerne fjernes, inden det spreder sig for meget. I det hele taget skal en mure gerne bare stå ren og pæn. Det ser flot ud, og den holder længere.

Der er således også et økonomisk aspekt i at vedligeholde sin facade. Venter du for længe, bliver skaderne typisk større og dyrere at få repareret.

Facaderens

Om det, der skæmmer din mur er noget, der er trængt ud indefra eller er kommet til udefra, så skal det fjernes. Og det skal helst fjernes så hurtigt som muligt.

Du kan vælge, om det er en opgave, som du selv har mod på at give dig i kast med, eller om det er for omfattende eller for kompliceret selv at klare.

Vælger du at gøre det selv, så må du først og fremmest klarlægge, hvad det er, der sidder på din facade. Dernæst finder du det bedst egnede våben til at bekæmpe det uønskede med, og husk endelig at læse grundigt på, hvordan det skal bruges.

Husk også at undersøge, om der findes et naturmiddel, der kan erstatte noget af den kradsbørstige kemi.

Hyr en professionel

Mange firmaer tilbyder facaderens, algebekæmpelse og imprægnering. Vælger du at lade en fagmand klare ærterne, så ved du, at det bliver gjort ordentligt, og tilvælger du imprægneringen, så vil du kunne slippe for i hvert fald den naturlige uønskede ”dekoration” af dit murværk i en meget længere periode.

Det er et stort og vedvarende arbejde selv at foretage en facaderens, det kan selvfølgelig lade sig gøre, men det kan bestemt også være i orden at få assistance til den opgave.

Nogle firmaer tilbyder en abonnementsordning. Det er vældig smart, for så kommer de regelmæssigt, og du behøver ikke at spekulere mere over det. Ud over at nyde, at din facade altid fremstår ren og pæn.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *