Få helt rene ruder

Er det ved at være tid til at pudse vinduer? Eller har det faktisk været på høje tid ret længe? Så er det muligvis fordi, du er ret længe om at tage tilløb til at pudse vinduer.

Det kan der være mange mere eller mindre gode undskyldninger for. Hvis det blandt andet handler om, at du faktisk ikke bryder dig om at pudse vinduer, og at du ikke synes, du kan gøre det pænt nok, så kan du nok få gavn af denne lille guide.

Guiden er ikke en trylleformular, der skal stadig lægges energi i opgaven, men den kan muligvis gøre din vinduespudsning både nemmere og mere vellykket.

Hvis du stadig ikke er overbevist om at det er noget for dig, så kan du jo betale dig fra det, uden at det behøver at koste en formue. Det er ganske nemt at finde en lokal vinduespudser i dag, fordi alle er jo stort set online. Og hvis du undersøger deres anmeldelser, så kan du også godt regne med at du får valuta for dine penge.

De indledende manøvrer

Før du går i gang med arbejdet, så bør du sikre dig, at du har alle de remedier, du skal bruge til opgaven. De fleste af tingene er nogen, som du nok har i dit hjem i forvejen.

Du kommer til at skulle bruge følgende:

  • En spand
  • En god vinduesskraber
  • En svamp
  • Klude
  • Viskestykker
  • Opvaskemiddel
  • Eddike
  • Eventuelt salmiakspiritus

Find det hele frem, inden du går i gang. Så har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden.

Hvor snavsede er vinduerne?

Hvis vinduerne er meget eller bare mellem-snavsede, så er det en god idé at vaske dem først. Når du skal vaske vinduet inden selve pudsningen, så kan du med fordel bruge en god blanding af fem liter vand, en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel.

Med en svamp eller en klud vasker du både vinduesrammen, vindueskarmen og selv ruden i denne blanding. Start med ruden. Få skrubbet alle pletter og synlige urenheder af.

Når alle vinduer er vasket på denne måde, så kan du skifte vandet og kludene.

Hvis dine vinduer ikke er så snavsede igen, så kan du gå direkte til at pudse dem.

Så skal der pudses vinduer

Som det første gør du det nye hold vand klar. Her tager du igen fem liter vand. Nu blander du en deciliter eddike og en lille skefuld opvaskemiddel i.

Med denne blanding begynder du at vaske ramme og karm af. Tør overskydende vand af.

Så vaskes selve ruden ren med så lidt vand som muligt. Når det er sket, skal det overskydende vand skrabes af. Det foregår med vinduesskraberen. Det gøres i en lang glidende bevægelse ned over ruden.

Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvor stor ruden er. Men i princippet starter du oppe i det øverste venstre hjørne (gør modsat, hvis du bruger venstre hånd) og ender nede i det modsatte nederste hjørne.

Træk vandet af i en nedadgående slange-bevægelse. Stop op undervejs for at tørre det overskydende vand af skraberen. Når du fortsætter med at skrabe, så sæt skraberen lidt længere tilbage end der, hvor du er nået til. Så kan du forhindre, at der trækkes striber.

Slut af med at tørre det overskydende vand væk. Så er du færdig med at pudse vinduet, og du kan fortsætte med de øvrige vinduer.

Når du har været alle hjemmets vinduer igennem, så vil du nok have oparbejdet en vis rutine. Det betyder, at du nok kan gøre det både hurtigere og mere sikkert end du kunne med det første vindue.

Puds gerne vinduerne en gang om måneden. Så når de ikke at blive så snavsede, og du kan nyde dine strålende rene vinduer hele tiden.

Her kan du se en video fra Bolius der viser hvordan du selv skal pudse dine vinduer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *