En overraskende måde mange mennesker kommer videre på

Livet vil for langt de fleste på et eller andet tidspunkt have deres milepæle, der er med til at definere resten af en persons liv. En af de helt afgørende – og ikke mindst vanskelige – af disse er tabet af en ægtefælle. Hvis man pludselig står alene tilbage efter mange årsægteskab, så vil tiden efter begravelsen være associeret med en stor mængde chok og sorg. Tab er på godt og ondt en del af livet, og der findes lige så mange måder at håndtere ens sorgproces på, som der er mennesker på jorden.

Det tager tid at vende tilbage til livet igen

Uanset hvem man er, så vil tabet af en ægtefælle tage tid at komme sig over, og et flertal af efterladte vil slet ikke være klar til intimitet med en anden person. Man føler måske dårlig samvittighed over ens afdøde partner, hvis man alt for hurtigt kaster sig ud i nye romantiske bekendtskaber; eller måske har man endda besluttet sig for, at man én gang for alle er færdig med forhold som et tegn på loyalitet overfor ens ægtefælle. På trods af disse (alt for forståelige) bevæggrunde, så har efterladte mennesker dog stadig fysiologiske behov, der ikke lige sådan er til at få bugt med. Det er i denne situation, at disse personer kunne have fordel af at investere i en sexdukke, hvilket overraskende nok fremstår som et godt alternativ.

Et godt alternativ

Hvis et menneske for nyligt har mistet sin kone til en sygdom, og børnene for længst har forladt reden, så står denne person jo overfor en særdeles vanskelig tid. Selv hvis han stadig arbejder, så kan selv den største arbejdsafhængighed ikke fjerne den følelse af tomhed, der opstår især derhjemme i det tomme hus. Det kan derfor lyde overraskende, at et stigende antal efterladte mænd vælger at investere i en silikonedukke for at håndtere deres fysiske behov. Dette skyldes næsten altid, at manden ikke har det mentale overskud til at begynde et nyt forhold, og en dukke vil derfor være en ganske fornuftig løsning. En dukke kan nemlig være med til at udfylde tomrummet derhjemme, samtidigt med at man stadig er loyal overfor sin ægtefælle. Som efterladt har man naturligvis også behov for intimitet, der ganske enkelt ikke kan opnås via en skærm. Det er jo et velkendt faktum, at små børn har brug for regelmæssig fysisk berøring for at vokse op sunde; det samme gælder nærmest i lige så høj grad for voksne – og især efterladte, der netop har brug for trøst i en vanskelig tid.

Man får en smule selskab

Mens man bearbejder sin sorg, vil en dukke dermed være en mulig løsning for mange mennesker, og kan være med til at lette følelsen af at være blevet forladt. Man har ganske enkelt selskab derhjemme, og ikke mindst muligheden for fysisk berøring og samvær; og hvad der måske startede som et rent fysisk behov, kan faktisk ganske hurtigt gå hen og blive til meget mere end dette. Selvfølgelig kan en dukke ikke erstatte en elsket person, men skal mere betragtes som en slags følelsesmæssigt plaster på såret.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *