Boliglån

Der er mange danskere, der ønsker at kunne få råd til et huslån, da mange drømmer om at kunne eje deres eget hus med have til. Man skal naturligvis tale med banken og kunne dokumentere forskellige personlige papirer, så banken kan regne på, om man har råd til det.

Nogle gange er der nogen, der spørger forskellige banker, hvis de har fået et afslag fra den første bank. Ved et huslån finansernes omkring 80% af et realkreditlån.

Værd at vide om lån:

Det er meget varierende hvor meget den enkelte person kan låne af banken. Lånebeløbets størrelse afhænger bl.a. af indtægt, øvrige lån samt opsparing. Der findes nogle online udbydere, der tilbyder at man kan låne penge gennem dem, hvis banken siger nej. Man skal dog være påpasselig med hvad man siger ja til, da nogle tilbud kan være for gode til at være sande. Ved at sammenligne forskellige slags lån, så kan du finde det tilbud, der passer bedst til dine behov.

Med et huslån er det meget forskelligt hvor lang en løbetid, der er på lånet. Et almindeligt huslån har en løbetid på omkring 20-30 år. På huslån er der også en fast rente på realkreditlånet, som typisk ligger på en 0,5%-1,5%. Når man foretager et boliglån, så har man både et lån i banken samt et realkreditlån. Man skal selv komme med 5%, som svarer til udbetalingen på et hus. Renten, som banken skal have for at man låner via dem, ligger som regel på 6-10%.

boliglån

Inden man godkender et boliglån, så er det vigtigt, at man er helt sikker på sit valg. Når man ønsker at investere i et hus eller en grund, så er det typisk på baggrund af, at man har lyst til at bo der i mange år. Det er vigtigt, at man har foretaget en grundig research, inden man godkender nogle aftaler med banken. Banken plejer at være med til at lave et budget for familien, så de sikrer sig, at lånerne har råd til at kunne sidde i huset. Derfor er det vigtigt, at lånerne har alle relevante papirer med, når banken skal regne på, om der er råd til et lån i banken.

Typer af lån:

Selvom man ønsker at foretage et huslån, så findes der forskellige typer af lån, som man kan kigge på. Det mest almindelige huslån er variabelt forrentet boliglån, hvilket betyder, at hvis renten ændrer sig, så vil renten på huslånet også ændre sig. Med denne lånetype er der altså ikke en fast rente. Renten på lånet kan også ændre sig, hvis man ikke har en så god økonomi – Lån penge nu.

Man kan også vælge et fastforrentet lån, hvor man gennem hele låneperioden ved hvor mange penge, som man skal af med om måneden. Herved er der ikke nogle faktorer, der kan påvirke renten på lånet. Nogle banker tilbyder deres kunder et prioritetslån, hvilket betyder, at man opretter et lån som to kontoer – et såkaldt indlån og udlån. På begge kontoer vil man have den samme rente. Ved denne lånetype plejer renten generelt at være lav, men kan ændre sig gennem låneperioden af forskellige faktorer. Hvis man køber fast ejedom, så vil det være muligt at låne 80% af prisen som realkreditlån, fordelene her er lavere rente.