Blockchain og kryptovaluta kan ændre lånemarkedet

Kryptovaluta har i en del år været uhåndgribelig og måske svært at forstå for mange, fordi det er en digital mønt på internettet der altså ikke findes i fysisk form.

Men det tydere mere og mere på at kryptovaluta bliver noget vi kommer til at forholde os til i fremtiden, og inden længe kan det måske ændre finanssektoren og lånemarkedet betydeligt.

Blockchain gør direkte betalinger mulige

Hvis du i dag skal have et lån skal du igennem en bank eller et andet finansieringsselskab der er reguleret af finanstilsynet. Det betyder også at du helst skal passe ned i en kasse, og at du skal betale en række stiftelsesgebyrer osv.

 

Blockchain teknologien der mest er kendt fra kryptovalutaen Bitcoin gør det dog muligt at gå helt uden omkring den regulerede bankverden.

Du kan læse mere om præcist hvad Blockchain er ved at klikke her.

I denne artikel kan du læse om hvad fordelene og ulemperne kan være ved de nye finansieringsmuligheder der måske bliver aktuelle.

Bitcoin lån er dyre

Allerede på nuværende tidspunkt er det muligt at optage et lån i Bitcoins, men det kan være en dyr fornøjelse. Rundt om i verden ser man nemt renter på helt op til 20%.

Der er dog også mange andre kryptovalutaer på markedet, og eftersom Blockchain teknologien bliver mere og mere udbredt bliver det nemmere og billigere for enhver at købe en smartphone, installere en wallet og optage et lån i kryptovaluta uden om banken eller andre finansieringselskaber. Det gør lån tilgængelige for folk der måske ikke har adgang til Nem-ID eller som ikke passer ind i den almindelige “kasse” med en fast indtægt osv. 

Manglende regulering

Mens der kan være mange fordele ved at optage et lån i kryptovaluta, så kan der også være nogle ulemper.

En af dem er bl.a. kurssvingningeren, det kan være svært at vide hvornår markedet bliver påvirket, og kryptovalutaen kan hurtigt dykke eller stige i værdi.

En anden ulempe er at markedet generelt er ureguleret, hvilket dog også kan være en fordel, men det vil også sige at der er altså ingen garantistillelse for at du kan få erstatning eller andet hvis din kryptovaluta pludselig taber stor værdi.  

Det kan blive hurtigere og nemmere at låne

En af de store fordele ved Blockchain teknologien er at det åbner op for at alle på en sikker måde kan låne penge ud, du kan ansøge og underskrive en bindende digital kontrakt, og dit lån vil kunne afslås eller godkendes på få sekunder, hvorefter du kan modtage dit lån lige så hurtigt.

Tilbagebetalingen foregår lige så nemt via en direkte transaktion fra dig til kreditoren uden fordyrende mellemled.

Om du er villig til at tage et lån med den nye Blockchain teknologi når det bliver muligt, er helt op til dig da du nu ved at der både er fordele og ulemper.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *