5 ting, der får børnene ud i haven

Her du svært ved at få dine børn til at forlade skærmene og gå ud i den friske luft? Så er der flere ting, du kan gøre.

Du kan vælge forbuddets vej og sætte regler for skærmene. Du kan også gå en anden vej i stedet og gøre haven til et sted, der lokker mere end skærmen.

Her får du 5 ting, som du kan anskaffe dig til haven, så den bliver sjovere at være i og lokker børnene ud.

Havetrampolin

Det er efterhånden blevet en klassiker, som du nok har hørt mange gange før. Men den holder. Børn elsker at have en trampolin i haven.

Det har en betydning, hvilken type trampolin du vælger. Vil du have hjælp til dit valg, så læs denne guide.

Med en havetrampolin vil børnene selv efterspørge at komme ud i haven. De vil endda få rørt sig, når de er ude. Det er langt bedre for dem end at sidde foran en skærm og ikke bevæge andre dele af kroppen end fingrene.

Legehus

Mens havetrampolinen er sjov for børn i alle aldre, er et legehus mest interessant for de mindre børn. Til gengæld kan de få meget tid til at gå derinde. De kan lege hus og lave mad. De kan bruge det som en hule og et gemmested.

Du kan indrette legehuset med en masse udstyr, eller du kan holde det helt simpelt. Børnene vil lege med det, der er, og forestille sig resten.

Gyngestativ

En anden ting til haven, der vil holde børnene aktive, er et gyngestativ. Børn elsker at gynge. Bevægelsen frem og tilbage, op og ned, er sjov, og det er dejligt at mærke vinden i ansigtet. Et gyngestativ lægger ofte også op til sanglege.

Du kan også vælge en gyngestativ med rutchebane. Hvis du vælger et gyngestativ med rutchebane, så får børnene endnu mere legetøj de kan hygge og holde sig aktive med.

Sætter du et gyngestativ op i din have, er du sikret mange timers underholdning til børnene – og mange timers frisk luft.

Sandkasse

En sandkasse er også mest spændende for de lidt mindre børn, men det gælder også om at opbygge de gode vaner tidligt. Med en sandkasse i haven har børnene uendelige muligheder for udendørs leg. Spande, skovle og sier kan flytte rundt på sandet og give det nye former. Om sommeren kan det være dejligt at begrave fødderne i det. Hele året rundt kan børnene opbygge en bagerforretning i sandkassen.

Leg i en sandkasse er meget stillesiddende, men det giver stadig frisk luft, og det træner fantasien rigtig godt. Vil du have mere bevægelse ind i legen, kan du sætte to sandkasser op med et stykke imellem. Så kan børnene rende frem og tilbage imellem dem.

Rutchebane

En rutchebane giver lidt den samme fornemmelse i maven som en gynge. Det kan godt kilde lidt, når man suser ned ad den. Det lille øjeblik med sus i maven kan få børnene til at kravle op og rutche ned igen og igen. Det er nemlig sjovt.

Sætter du en rutchebane op, får du også aktiveret børnene ude i den friske luft. Kombinerer du den med en eller flere af de andre ting så som en havetrampolin, så kan du måske slet ikke få børnene til at komme ind igen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *